Hjälp för att lära sig klockan

barn lar sig klockan

Att lära sig klockan har sina utmaningar – det är såklart superspännande, men ibland kan barnet fastna på detaljer och olika uttryck. Men när det väl faller på plats så har ni nya möjligheter att kommunicera och förhålla er till gemensamma tidsramar.

Men hur går man då tillväga? Det finns många sätt såklart. Det finns böcker med tim- och minutvisare, du kan bygga din egna med en cd-skiva till exempel så att man kan visualisera olika exempel. Här finns också färdiga dokument som man kan skriva ut och träna på. Men i grunden handlar det om att metodiskt försöka gå igenom hur visarna fungerar och vad de visar i förhållande till varandra. Sen är det bara att repetera och gradvis öka svårighetsgraden.

Poster om klockan

Som ett komplement så kan även vår poster med klockan fungera. För risken finns att man kommer ganska långt genom sina övningar, men ändå inte riktigt ända fram och processen att lära sig klockan stagnerar lite grann. Då kan man med hjälp av en tavla som alltid hänger synlig på väggen få lite mer kontinuitet i att repetera och träna på ”fem i halv” eller ”tjugo i”.

Sen är den fin också

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du vår integritetspolicy.