Poster om menscykeln

299 kr369 kr

När tjejer blir äldre och är redo att få barn, börjar deras kroppar förbereda sig varje månad för att ta emot en bebis. Om det inte blir någon bebis den här månaden, då behöver kroppen göra sig av med det som har förberetts. Det är där mens kommer in. Mens är kroppens sätt att göra sig av med saker den inte behöver, som ett sorts rengöringsarbete. Varje månad kommer det blod och lite andra saker från livmodern ut genom slidan, och det kan pågå i några dagar. Det är det som kallas för mens.

Denna poster visar vad som händer under menscykeln, dag för dag. Det är mycket som händer i kroppen under mens – hormoner sätter igång olika processer, ägg färdas från äggstockarna till livmodern, och den blodfyllda slemhinnan i livmodern stöts slutligen ut från kroppen.

En del får ont i magen, ont i huvudet och blir tröttare och mer irriterad. Dagarna innan mensen kommer brukar många lida av PMS. Det är viktigt att veta att det är en normal del av att vara en tjej eller kvinna, och det finns sätt att hantera det och må bättre under den här tiden. Se även vår andra poster om mens »

Poster om menscykeln
299 kr369 kr Select options
Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du vår integritetspolicy.