VANLIGA FRÅGOR

POSTERS

Affischer på tjockt och slitstarkt matt premiumpapper med FSC-certifiering. Pappersvikt: 200 gsm / 80 lb.

Tänk på att färgen på affischerna kan variera till den som visas på webbplatsen. Detta kan uppstå på grund av ett brett spektrum av faktorer som olika bildskärmsinställningar, datorhårdvara och många andra orsaker.

Vi trycker on demand i Sverige. Postern skickas i rulle via PostNord och ni får ett tracking nummer via mail eller sms. Kom ihåg att även kolla skräpposten! Leveranstiden är ca 3–7 arbetsdagar för våra posters.

Våra posters skickas alltid utan ram. Ramar till våra posters finns på bl a IKEA, Åhléns, Clas Ohlson, Bauhaus, Rusta och Jysk.

Man kan givetvis hänga upp posters på fler sätt – t ex posterhängare, affischlister, posterklämmor eller affischremsor. Använd det som passar bäst i ditt hem!

Eftersom vi trycker on demand är det smidigt att till exempel byta färg på en poster. Vi har även möjlighet att titta på fler format och storlekar. Har du en önskan kring en anpassad produkt, maila oss på kontakt@kunskapat.se. En mindre kostnad kan tillkomma.

Hur gör man för att göra en större beställning? Ni kanske är en kommun som vill köpa in posters till en skola eller två? Kontakta oss så löser vi en prissättning och betalningsmetod som passar er. Mejla oss på kontakt@kunskapat.se.

KUDDAR

 • Det är tryck på båda sidorna av kudden. Ibland är det endast enfärgat. Se produktbilder.
 • Kudden kommer med en gömd dragkedja.
 • De här kuddfodralen är tyckta på 100 % polyester, men känns mer som linnetyg.
 • Tygvikt: 275 g/m²
 • Fodralet kan tvättas i tvättmaskin, men innerkudden bör endast handtvättas. Du kan välja att köpa med eller utan innerkudde.
 • Krymper inte i tvätten.
 • Allt gjort för hand.

För er som är intresserade av tygets eventuella kemiska tillsatser kan ni ladda ner följande pdfer (på engelska) och läsa mer:

PDF: Declaration of conformity
PDF: Investigation report on chemical substances in the raw materials
PDF: Safety test description
PDF: Test report: black colored fabric

Eftersom vi trycker on demand är det smidigt att till exempel byta färg på en kudde. Har du en önskan kring en anpassad produkt, maila oss på kontakt@kunskapat.se. En mindre kostnad kan tillkomma.

Bilderna på kuddarna i webbshoppen är montage. Tänk på att färgen på kuddarna kan variera till den som visas på webbplatsen. Detta kan uppstå på grund av ett brett spektrum av faktorer som olika bildskärmsinställningar, datorhårdvara och många andra orsaker. Vi kan tyvärr inte ta tillbaka kuddar ni anser har annan färg än den på skärmen.

Du får ett uppskattat leveransdatum i bekräftelsemailet. Oftast tar det omkring tre veckor. Kom ihåg att även kolla skräpposten!

Allmänt

BYTE

Om du önskar byta en eller flera av dina mottagna varor mot någon annan, så sköts det som en vanlig Ångerrätt/Retur. Dvs, du skickar tillbaka det du inte vill ha, och vi skickar tillbaka pengar. De nya varorna som du önskar köpa beställer du som vanligt i vår shop.

REKLAMATION

Garanti för varor täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, och därmed inte fel som uppstår vid eller efter en egen förändring av varans funktion och utseende. Din orderbekräftelse gäller som garantibevis.

Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Det kan handla om tex fel antal produkter, skadat papper, randigt tryck eller avvikande färg. Kund som önskar göra gällande fel i beställd vara ska kontakta oss så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på vår kontaktsida. Reklamationer som görs inom 14 dagar från det att Du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid.

När reklamationen godkänts kommer vi att kompensera dig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi strävar efter att detta ska ske inom 14 dagar från det att vi mottagit reklamationen. 

Om du skulle ta emot en defekt eller fellevererad vara vill vi naturligtvis hjälpa dig så snart som möjligt. Maila följande uppgifter til oss:

- E-postadress som köpet registrerades på 
- Ordernummer 
- Kundnamn 
- Bifoga bild på varan
- Bifoga bild på paketet, om det är möjligt

Vår kundtjänst återkommer till dig så snart de kan.

RETURER

Vid utövande av ångerrätten betalar Du returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 30 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till oss.

Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

Returer ska skickas till

Kunskapat
c/o Opposite AB
Tunnbindaregatan 8a
602 21 Norrköping

Vi tillhandahåller inga retursedlar.

När Du ångrar ditt köp betalar vi tillbaka det belopp som Du betalat för varan, exklusive nya leveranskostnader. På det belopp som ska återbetalas har vi rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att Du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Personliga posters och kuddar
Ångerrätt, bytesrätt och öppet köp gäller ej på personliga produkter med unika motiv.

Vid köp av varor på kunskapat.se gäller 30 dagars ångerrätt. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 30 dagar från det att du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Ångerrätt eller bytesrätt gäller ej på personliga produkter med unikt tryck.

Ångerrätt innebär att man måste hämta ut de produkter man beställt, därefter kontaktar ni oss och ber att få skicka tillbaka del av eller hela ordern. 

Om Du inte hämtar ut paketet kan vi inte skicka beställningen på nytt utan kostnad. Paket som inte hämtas ut hos paketombud inom 14 dagar och returneras till avsändaren debiteras en avgift på upp till 250 kr för att täcka avsändarens kostnader. Gäller beställningen 1–4 posters är avgiften 75 kr. Att inte hämta ut din försändelse är inte detsamma som att utnyttja din ångerrätt. 

LEVERANS

Den förväntade leveranstiden av varan framgår av orderbekräftelsen, i kassan och/eller på den aktuella produktsidan i Webbshoppen.

Om paket ska lösas ut ska Du göra detta inom den tid som anges i aviseringen. Paket ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och ordernummer. Du får alltid en avisering som visar var och när paket ska hämtas.

Om ni skrivit fel adress i beställningen kan vi endast ändra den innan den gått i tryck. Våra posters skickas av externt tryckeriet och därför är Opposite AB inte den slutgiltiga avsändaren.

Vill ni byta ombud eller har andra frågor kring frakten, kontakta PostNord.

FÖRETAGSKÖP

När en kund lägger ett köp via organisationsnummer så måste Klarna av säkerhetsskäl identifiera personen som genomförde köpet, detta måste inte vara någon speciell person inom företaget. Däremot så kommer fakturan fortfarande stå på företagets organisationsnummer och inte på privatpersonen, då det är företaget som är betalningsskyldig när de kommer till företagsköp.

Maila oss på kontakt@kunskapat.se med 

 1. Produkterna du vill köpa
 2. Leveransadress
 3. Fakturaadress
 4. Org.nummer
 5. Namn och mobiltelefonnummer till den person som ska hämta ut hos ombudet.

Vi tar en fakturaavgift på 49 kr för denna tjänst.

miljo tvattstuga
Upphovsrätt

Allt innehåll på denna webbplats är skyddad av internationella lagar om upphovsrätt och varumärke. Du får inte ändra, kopiera, reproducera, publicera om, ladda upp, sända eller distribuera, på något sätt, materialet på webbplatsen, inklusive text, grafik och mönster. Dela eller publicera på sociala medier är tillåtet så länge vi nämns på ett tydligt sätt.

Kontakta oss

Har du frågor om våra posters?
Har du kanske förslag på nya motiv?
Eller vill du köpa in en större mängd posters?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!

/Ann-Sofie och Mikael