Alltid fri frakt Smidig betalning med Klarna

Alltid fri frakt Trygg och smidig betalning med Klarna

Posters till barnrum, favoriter, grafisk design. Tre frågor till formgivaren Ann-Sofie

Posters till barnrum, favoriter, grafisk design. Tre frågor till formgivaren Ann-Sofie
2 december, 2020 opposite
Grafisk formgivare med ritplatta som ger tips

Hur tänker du när du designar posters till barnrum?

I detta projektet har jag fokuserat på tydlighet. Jag upplever att kunskap når fram snabbare när man tar bort plotter och andra störande moment. Jag har besökt mina barns klassrum och nästan blivit snurrig i huvudet av alla visuella intryck. Varenda centimeter av klassrummen är täckta av fakta, i olika färger, storlekar och stilar. För vissa barn fungerar det jättebra, medan det blir för mycket för andra.

För att mjuka upp den stilrena och relativt stela formen på de här affischerna har jag valt att jobba med färg i mjuka, lugna toner. Jag har även använt färgerna för att förtydliga samband mellan bild och text.

Illustrationerna ska såklart fånga ögat först, men för att ge mervärde har jag tagit med så mycket fakta som möjlig i affischerna utan att göra det alltför komplicerat.

Vilka posters är dina personliga favoriter?

Jag dras till affischerna ”Prepositioner” , ”Solsystemet”, ”Geometriska former” och ”Året”. De har bra innehåll, enkelhet och balans.

Grafisk Formgivare Ann-Sofie

Har du några tips för den som är intresserad av grafisk design?

Mitt tips är att rita och träna mycket på form. En utbildning inom ämnet ger såklart en bra teoretisk grund, men mycket lär man sig medan man jobbar och testar sig fram. Det är också bra att följa andra designers i olika forum och sociala medier. Yrket är definitivt perfekt för den kreative!

//Ann-Sofie